Wednesday, 26 December 2012

saya rindu......

amboii,punyer la lama tak menjenguk my second home ini,so pe cer sumer ye,diharapkan sumer da puas la berjimba,lagi berape hari lagi nak bukak sekolah da ni.yang blom g bercuti bek la g yek,kalo ongkos nggak byk g jek la men air kt pd ke,jenjalan kt zoo ke,berkelah kt sungai ke,ala.. yg low cost nyer sudah,asalkan dpt spend quality time ngn family ye dakk...

being a mother plus a wife made me so busy lately,tu lom kira lagi bebudak yg dihantar ke rumah ni utk dipantau sepanjang cuti skolah ni,jd nursery umah i ni uollss kate ko.hahahaha,gelak2~~~pulak nye ade budak yg da beso tp kalo mkn mmg nak mntak bersuap jek manjang,ngalahkan anak i pulak kn,sebabkn anak org i layann je la,hamikk ko mkan selang sejam,udah nye bile blk mak dorg bising msg2 perut buncit.mak nye kate dorg ni mkn kne catu a.k.a diet ko.haa,mane la mummy tau kan,mummy tau masak je,lapo mkn abess citer,hahahahah lg~~~

after living a four++ years life being a housewife,3++years life being a mom,there are things i missed about,like sooo much.tak tau la cmne nak fullfill dat missing things,probably i might have to wait another year in order to make adam fully bf for 2years in a row,given in demand,fullstop!!breastfeeding mum,u should hv known dat dilema are'nt you??

i missed my movie time,i mean like watching movie in a cinema not by sitting on a couch at home okayy,soo many movies i missed oredi,harry potter especially coz i do follow d trilogy,not forget to mention skyfall,d avangers,some cartoon movies n so on n so forth.bile la masa i nak nengok movie kan.si kecik nak anta kat saper plus die still fully bf lagi kan.sebelum ni masa iman pun x dapat jugak nak nengok movie sebab nye blom pape lagi c adik da pop up dalam perut,hah!!terbaekk~~





pastu i rindu nak berdating dua org mcm ms kapel2 dulu ngn cik hasben,yang ni mmg sgttttt rindu,skrg tak boleh nak buat sebab anak akn sentiase mengekor kite,bkn mengekor okayy,ktorg yang mngekor dorg sebab kne sentiase pantau,sebab?masing2 da sampai tahap aktif kemain,tgh sebok nak main,berlari,mengejar n etc..kadang nak pegang tangan pn mmg sgt ssh,sedeyhh giler kott~~




baking project?jgn harap la dapat lagi nak buat cenggitu kn.dulu sempat la buat cheese cake,choc cake,muffin,cupcakes,cupcakes yg siap ade fondant tu ye,jgn memain ko.....
but now memasak adalah satu pekerjaan yang sgt mencabar,budak2 ni siap kerutung kaki lagi tau x,da cam semut da plk,hahaha~~~





so sape yang ade kesempatan utk buat ape yang korg suke tu sila la buat,jgn la jd cm i ni.nk tggu adam tu besa n bole mnum susu botol mmg bole tp takut ade plk lagi yang pop up dlm perut tuh nnt,hihihihi,tu rezeki beb,rezeki!!!

sebenar nye bende ni sumer adalah normal esp it's time for our children to grow up,so much to sacrifice n more to be deal with,selalu ingatkan mr hasben sebenarnya this is our precious moment, to witness them growing up,as we grew old,coz turn up  at a point they will find their own way,waktu tu la kite rasa asal la dorg ni cepat naa besa nye.so sekarang ni setiap perkembangan dorg tu uoll tengok la,jgn sampai masa nanti nyesal x puas tengok or membesarkan anak sendiri kn uollss...

so mr hasben,actually i'm okay despite of all things i mentioned above.pls ignore my intolerant towards our life now,no longer any room for mine,privacy or me time esp when u put aside yours from d very beginning.thanx for everything and i will bully u by exchange oll the things above with ice cream,ABC,cheese cake,rich choc cake again and again!!!!,hahahahaha
gotchhaa~~~

 ps-sumer gambar adalah ihsan from google kay,jgn saman i tau~~

1 comment: